Kurs i att ordna och förteckna

Under lång tid har det funnits en tradition av återkommande erbjudanden om Grundkurser inom arkiv & dokumenthantering inom Folkrörelsernas Arkivförbund (FA) och Näringslivsarkivens förening (NAF). När nu Svenska Arkivförbundet är i en uppstart – så har samarbete sökts med Arkivnätverk Syd för att ge möjlighet till denna typ av grundutbildning för arkivassistenter. Kursen hanteras genom Arkivnätverk Syd, men Svenska Arkivförbundet vill härmed bereda möjlighet för medverkan, för de medlemsorganisationer som anser sig ha personer/personal/medarbetare, som vill kompetensutvecklas inom grundläggande arkivkunskap. Grundutbildningen hålls i Lund den 15-17 april (start kl. 12:00 och avslut ca. 15:00). Ytterligare info om utbildningens innehåll, praktiska arrangemang och kostnad – kommer att presenteras på arrangörernas webbplats(er) fr o m 28 februari. www.skanearkiv.se www.blekingearkivet.se
Deltagarantalet är begränsat till ca. 15 personer. Frågor om kursupplägg och innehåll besvaras av: Anna Ketola: 0707 – 23 79 92 eller Per Lundin: 0706 – 34 83 13. Övriga kontaktuppgifter etc via respektive webbplats enligt ovan.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.